“Al Prat ja no només hi ha la clàssica tapa; el ventall gastronòmic és molt més ample”

entrevista_desembre_2012

ROSA FARRÉS Pratenca. 38 anys. Presidenta de Cubat, col·lectiu de cuiners associats per a promocionar la cuina de proximitat del Baix Llobregat

Com va sorgir la idea de l’associació Cubat? Cubat ha sorgit d’una manera natural a partir de professionals de la cuina que ens anàvem trobant als events que organitzava el Consorci de Turisme del Baix Llobregat. Tots els restaurants treballavem el producte de proximitat i compartíem moltes coses, fins que un dia vam decidir que havíem de fer quelcom oficial.

Què els ofereix a vostès el Baix Llobregat? Tant el producte com el productors, que estan molt compromesos amb nosaltres. Ens ofereixen plantar aquest o altre tipus de tomàquet si el necessitem per a receptes… La veritat és que ens movem molt pel Baix Llobregat. Té molts llocs per gaudir de la cuina i a més aparcant sense problemes. Particularment, m’estressa molt Barcelona.

Al Prat també es dóna aquesta relació amb el pagès? Sí, independentment que siguis o no de l’associació, aquí al Prat truques al pagès i saps que et portarà els productes acabats de collir. Les carxofes que m’han portat, tot que són les primeres, són molt tendres; jo me les menjava crues en carpaccio (riu)! I això no té preu.

Som conscients dels productes que tenim aquí? No del tot. I això ens ha passat sempre. No valorem el que tenim aquí a l’abast. Però ara hi ha diversos factors que fan ressorgir l’interès pel producte de proximitat. Hem tornat a obrir els ulls. Amb els vins passa. Aquí sempre hi ha hagut bons vins, però no sabem vendre el que tenim, perquè potser tu mateix no creus en el producte. Està demostrat: si un vi no em convenç, no vendré ni una ampolla. Ara estem agafant com un compromís, una presa de consciència de tot el que tenim aquí. Veig que en general tot s’està valorant més.

 

Podeu llegir l’article complet a la revista en paper.

Facebook Twitter Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>