Amics del Prat deixa el seu històric local per desacord amb el lloguer

cronica_amics_del_prat_juliol_2015

N.M. | Amics del Prat deixarà el seu mític local del passatge Arús a l’octubre d’aquest 2015, per no haver arribat a un acord amb els propietaris de l’espai, la Cooperativa Obrera de Viviendas, que vol adaptar el preu del lloguer a la nova normativa d’arrendaments urbans. L’entitat ha enviat una carta als seus socis per comunicar-los la situació, “sobrevinguda i inesperada i que ens ocupa i preocupa des de fa setmanes”.

L’any 1969 Amics d’El Prat va subscriure un contracte d’arrendament indefinit per establir el local social de l’entitat al número 6 del passatge Arús, pertanyent a la COV. Martín Mateos, president de la Cooperativa en aquell moment, “volia portar al nucli cooperatiu una entitat de caire catalanista”, i per això se li va fer l’oferiment, relata l’actual gerent de la COV, Xavier Padullés. En tots aquests anys, Amics del Prat ha vingut pagant una quantitat que a la seva missiva qualifiquen de “renda mensual antiga i minsa”, i que ascendia a 6 euros mensuals per un local de 150 metres quadrats.

400 euros mensuals o local a Passatge Picasso

Amb l’entrada en vigor, aquest 2015, de la nova normativa d’arrendaments urbans, la COV ha volgut establir un nou contracte de lloguer “amb unes pretensions econòmiques que Amics del Prat, ara per ara, no pot assumir”. El gerent de la COV explica que se’ls va fer una oferta per pagar 400 euros mensuals més IVA, “molt per sota de l’actual preu de mercat, per un local que té aquestes dimensions”. “Els hem donat totes les facilitats possibles, fins i tot se’ls va oferir un nou espai al passatge Picasso, més barat perquè està a una zona no tan cèntrica i és més petit, però no els va interessar”.

Amics del Prat va fer una contraoferta i actualització de la renda “dins les nostres possibilitats, que no ha estat acceptada, de manera que ens veiem abocats a deixar el nostre local després de més de 45 anys”, segons expressa en una carta enviada als socis. La Xarxa d’Altaveus durant la Festa Major encara es realitzarà al passatge Arús. •

Facebook Twitter Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>