Carlos, un petit gran lluitador

cronica_juny_2015_1

NATALIA OLIVER | La història del petit Carlos Muñoz és la història d’un nen pratenc de 5 anys que va nèixer sense cap patologia aparent i que es va desenvolupar sense problemes amb importància. “Carlos va néixer com un nen sa i normal. Era molt tranquil. Tot i que li va costar començar a caminar, la seva evolució va ser, en general, com la de qualsevol nen”, diu Miguel, el seu pare. Malgrat això, el petit es movia més lentament i amb major dificultat que altres nens de la seva edat. Els seus pares, Miguel i Cristina i la seva família, sempre estan al seu costat per donar-li la mà allà on Carlos no hi pot arribar. “La tarda del 6 d’octubre de 2012, amb només 3 anys, el petit es va caure i es va trencar el fémur de la cama dreta. Li van haver d’inmovilitzar la cama i va estar 18 dies ingressat. Després de fer repós i de treure l’escaiola, li van fer una anal.lítica de sang”, explica Miguel. Va ser quan la familia es va assabentar dels motius de les seves dificultats: Carlos patia distrofia muscular de Duchenne.

La distrofia muscular de Duchenne és un transtorn hereditari que implica debilitat muscular i que empitjora ràpidament. Està causada per un gen defectuós que afecta als músculs i es desenvolupa principalment en homes. Entre els símptomes més comuns, es troba l’aparació de problemes d’aprenentatge, certa discapacitat intel.lectual, debilitat muscular i problemes en les habilitats motores, com la pèrdua de la capacitat de caminar. També, a mida que el nen va creixent, pot patir dificultats per respirar.

No existeix curació coneguda per aquesta enfermetat i l’objectiu en tot cas, és controlar els símptomes per a optimitzar la qualitat de vida del pacient. “Carlos ha de començar a prendre esteroides per tal de disminuir la pèrdua de força muscular”, detalla Miguel. A més, el seu tractament és a base de cél.lules mare tot i que els efectes d’aquestes no han estat comprobats. S’ha d’estimular l’activitat muscular, ja que la inactivitat pot empitjorar l’enfermetat muscular. La fisioterapia li serveix de gran ajuda a Carlos per a mantenir la força i la funció muscular.

Tots els tractaments que Carlos porta a terme en l’actualitat consisteixen bàsicament en exercicis de fisioteràpia, psicomotricitat, logopèdia i porta un control exhaustiu de les complicacions que es poden donar amb el temps, orientades a millorar la qualitat de vida del petit. “Carlos no pot jugar a futbol i ja té certes limitacions. Li agrada molt jugar amb els seus cossins i, tot i que li costa còrrer i fer certes activitats, ell sempre ho intenta” afirma el seu pare. Tant els tractaments com l’adaptació de la seva llar a les necessitats d’en Carlos tenen un cost molt elevat i la familia necessita ajuda per tal d’assumir les despeses.

A mida que passi el temps, Carlos necessitarà més cures, més exercici amb professionals i viure a un lloc adaptat a les seves necessitats. Els seus pares, Miguel i Cristina, no tenen feina fixa i actualment, depenen del subsidi per tirar endavant. És per això que, juntament amb la seva familia, han començat una campanya per a recaptar fons per poder afrontar el tractament de Carlos.

• www.teaming.net/ayudaparacarlos (només un 1€ al mes)
• Cuenta Solidaria La Caixa: ES97 2100 3151 6321 0146 7645
• Twitter: @ayudaparacarlos
•Facebook: ayuda para carlos

Facebook Twitter Email

2 respostes a Carlos, un petit gran lluitador

 1. miguel escrigué:

  Muchísimas gracias por el articulo dirigido a Carlos esto nos ayudará muchísimo

  Mil gracias

 2. Jessica escrigué:

  Animo familia con coraje y esfuerzo se consiguen muchas cosas.
  cuantos recuerdos me a traido este articulo sois grandes natalia y el equipo.
  en lo que podamos ayudar no dudeis en pedir ayuda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>