Carta del director juliol-agost 2015: Una ciutat de pel·lícula

Fa uns dies, tot dinant en un restaurant de la ciutat, vaig tenir l’oportunitat d’escoltar un extreballador –de mitjana edat– de Reno de Medici (la antiga “Papelera Española”) que havia estat acomiadat en l’últim ERO que va executar l’empresa, just abans de tirar les portes avall. Es lamentava aquest treballador de què, a diferència de la majoria dels acomiadats d’aquesta fàbrica, que per la seva edat podien acollir-se a la jubilació, ell no podia fer-ho perquè no reunia les condicions per beneficiar-se d’aquesta disposició que contempla la legislació vigent.

Denunciava amb certa amargura i agitació que la gran majoria dels seus companys van defensar els seus interessos –els d’ells– acceptant una indemnització generosa amb jubilació inclosa, oblidant-se, va dir, dels que no podien jubilar-se, que, segons ell, eren minoria. “Com podíem fer pressió per defensar els nostres llocs de treball si no érem més d’una trentena els que ens trobàvem en aquesta situació?” es preguntà reiteradament.

Han passat alguns anys des de la desaparició d’aquesta industria paperera i de “La Seda”, que ha estat liquidada recentment, i la seva absència ha canviat la fisonomia urbana i social del Prat. De fet es una pèrdua que ha posat fi a una activitat fabril i febril de molts anys que no s’ha substituït amb altres activitats industrials de l’envergadura d’aquelles.

Però, en canvi, El Prat ha suscitat el interès del món de la cinematografia. El passat cap de setmana, la plaça de la Vila va ser el marc del rodatge d’un spot publicitari per al mercat britànic, d’una marca de cervesa, que no veurem a les televisions d’aquí, ni aquesta beguda estarà als supermercats per poder-la comprar i tastar. I com és sabut, a la nostra platja s’han rodat diversos anuncis que es poden veure molt sovint a “la nostra” i a la resta de televisions espanyoles que es veuen a Catalunya.

És clar que esdeveniments d’aquesta i altra natura generen activitat econòmica al nostre poble i per tant creen riquesa. Segurament per això, l’ajuntament ha posat, o posarà en marxa molt aviat, “El Prat Film Office”, que serà l’oficina encarregada de promocionar els nostres espais urbans i lúdics per a la industria audiovisual, que ja té previst rodar en aquests indrets els popers mesos.

Passeu-ho bé. Passeu un estiu de pel·lícula!

Josep Maria Canalías
Director de Delta

Facebook Twitter Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>