Editorial juliol-agost 2015: Pinya i amunt

El bateig dels Castellers del Prat que va tenir lloc el passat 27 de juny va significar molt més que una posada de llarg d’una agrupació cultural. El bateig casteller va constatar la capacitat de la colla potablava d’establir, en un temps rècord, un pilar sòlid i ben visible dintre del teixit de la cultura popular pratenca.

Fa poc més d’un any, Delta entrevistava tres joves impulsors que, amb una barreja d’il·lusió però alhora amb expressió continguda, parlaven d’un projecte que fins aleshores semblava desterrat al Prat: comptar amb colla castellera pròpia. L’estiu següent, ens trobem amb una colla d’unes 130 persones inscrites i amb un assajos que apleguen entre 50 i 80 persones al gimnàs d’una escola, dos cops per setmana.

Els castellers pratencs demostren que, havent-hi voluntat i implicació per part de la gent, la cultura popular al Prat és ben viva i pot assolir grans fites, amb o sense el compromís de les institucions públiques. Els castellers s’afegeixen doncs a un revifar de la cultura popular que durant el darrer any hem vist també representat a l’interès de les noves generacions per altres expressions de cultura popular com ara els diables, els gegants o els grallers.

La colla castellera també és la viva expressió de la diversitat. Edats, sexes, procedències, idees, oficis… Tot s’agrupa i alhora tot queda al marge quan la gralla sona a plaça i la ment, les cames i els braços es concentren a mantenir l’equilibri propi i el del company o companya que tens al costat o al damunt. Des d’aquestes pàgines, rebin la més sincera felicitació tots i cadascun dels integrants i, especialment, la cap de colla, Meritxell Valls. Estem segurs que per Festa Major ens tornaran a posar els pèls de punta.

Facebook Twitter Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>