L’equip de govern redueix regidories però manté els sous dels càrrecs

tema_mes_politica_juliol_2015

NEUS MACÍAS | Els portaveus de l’oposició de l’Ajuntament del Prat han acusat l’equip de govern d’aprimar l’estructura de l’administració –una rebaixa del 12% en salaris– a costa de retallar especialment les seves assignacions. La dotació pressupostària per als portaveus dels sis partits de l’oposició ha caigut en un 45%, i ha passat d’uns 1.800 a 1.100 euros mensuals, o a 18.000 euros anuals si garanteixen mitja dedicació a les tasques municipals. Els regidors dels partits de l’oposició sense càrrec de portaveu cobraran 500 euros per assistència als plens, que tenen periodicitat mensual.

Menys regidories i rebaixa en 5.000 euros per a Tejedor

Els salaris que cobraran els tinents d’alcalde i els regidors amb cartera no es veurien reduïts i queden en 55.400 euros i 36.000 respectivament. El que sí variarà és el sou de l’alcalde, Lluís Tejedor, que passa de 70.300 euros a 65.000, que és el que marca la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) per a municipis d’entre 50.000 i 75.000 habitants.

La LRSAL fixa en 15 el nombre màxim de regidors amb dedicació exclusiva dins d’un consistori de les característiques del Prat. Fins ara, la ciutat tenia 14 (9 d’ICV i 5 socialistes). Amb la nova estructura seran 12 els regidors dedicats únicament a l’activitat política (9 ecosocialistes i 3 socialistes).

Noves assignacions sense negociació

“Ajustaments sí, però per a tots. Les retallades són només als grups de l’oposició”. Així protestava el portaveu del PP, Antonio Gallego, contra la rebaixa en les assignacions als portaveus dels sis partits polítics que ara integren l’oposició. En el ple d’organització del passat 1 de juliol, Gallego va destacar que la disminució en els seus salaris és d’una mitjana del 45-50% i va denunciar la manca de negociació per part de l’equip de govern.

“S’han de cuidar les formes i no faltar-nos al respecte”, va dir el popular, indignat també perquè els tinents d’alcalde mantenen assignació i l’alcalde rebaixa el seu sou al màxim que permet la llei. “Tot s’ha ajustat excepte els sous de l’equip de govern”.

Gallego va ser el més bel·ligerant en un ple on s’aprovava el cartipàs municipal i els salaris de polítics i personal eventual directiu. El portaveu d’ERC, Jordi Ibern, també va instar a la negociació i va insistir en que gran part de les retallades han estat als grups de l’oposició. “Considerem minsa la rebaixa en el sou de l’alcalde”, va dir el republicà.

Tot l’article a la versió en paper.

Facebook Twitter Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>